Mathias Kristensen 11 år

Et sandt eventyr 🙂

”Der var engang…..” sådan starter næsten alle eventyr.. det gør dette også. Der var engang en lille dreng som hed Mathias, som blev født alt for tidligt – i uge 34, og med sine kun 1650 g. og hjertefejl/hul i hjertet, kæmpede han sig vejen til livet. Efter et halvt år i respirator på hospitalet, kunne hans mor endelig få ham med hjem. Tiden på hospitalet havde været præget af operationer og mange stik i den lille dreng.

Den efterfølgende tid/år var Mathias under megen kontrol, som også indebar mange blodprøver. Mathias var naturligvis skrækslagen ved alt postyret, og man havde valgt at fiksere ham under de mange blodprøver. Dette havde naturligvis nok skabt en voldsom utryghed og uro i ham, man begyndte dog at give ham lattergas i stedet da han var omkring de 9 år.

Da Mathias mor kom i klinikken hos mig jævnligt og fik massage, blev dette ind imellem drøftet, samt hvilke udfordringer det gav dem i dag. Da jeg nogle få mdr. forinden Linda(Mathias mor) startede hos mig, havde taget mit kursus som Barsbehandler, forlagde jeg Linda en ide, jeg havde tænkt meget over. Jeg ville rigtig gerne prøve, at give Mathias nogle Bars behandlinger – troede på det kunne afhjælpe ham med skrækken og uroen ved blodprøverne, samt nogle af de udfordringer, såsom ”fyldt i hovedet”, stressfølelser m.m, som fyldte hans hverdag. Mathias var nu 11 år.

Mathias var heldigvis med på ideen, og vi startede med den første behandling i marts 2015. Mathias fik lov at tage en DVD med, som han kunne se imens – at ligge stille i en lille times tid kunne ellers godt blive en udfordring i sig selv for Mathias. Jeg forklarede ham kort, hvad det gik ud på og hvad jeg gjorde. Det godtog han og hans første behandling varede ca. 40 min., så var der ikke ro til mere, men det havde været en super god start. Mathias var lidt negativ de første gange, når de skulle af sted, men Linda kunne sagtens mærke han var anderledes når de kørte hjem igen – på den positive måde.

Mathias giver ikke så meget udtryk for, hvordan han har det i ord, men Linda og hendes kæreste begynder at mærke tydeligt, der sker en positiv ændring med ham. Hans humør er blevet bedre, hans temperament styrer han bedre, og som hans bonusfar siger: ”Vi har slet ikke de samme kontroverser med ham som tidligere, og vi kan bedre drille hinanden uden han bliver sur”. Mathias er også blevet mere moden og mere bevidst om tingene.

Mathias får en behandling to dage før, han skal have taget hans blodprøver igen. Dette er hans syvende behandling, og vi er nu i august. Vi er meget spændte på, hvordan han tackler det i forhold til før. Sygehuset vælger at give ham lattergas igen, men der er alligevel en klar forandring. Mathias tager det roligt, og føler slet ikke den samme panik indeni som han plejer, hvor er det bare fantastisk – et stort skridt i den rigtige retning. Han skal ligeledes snart have hans 12 års vaccination, hvortil han selv kommer og siger til Linda: ”Nu er jeg klar til at komme til lægen og blive vaccineret”. Det var han også, for tog det i ”stiv arm”, og fik virkelig en succesoplevelse ud af det. Vi afslutter ”projektet” her – kæmpe succes for os alle!!

Der går knap tre måneder, så bestiller Linda tid til en Bars behandling til Mathias igen. Nu trænger han til at få ro og plads i hovedet igen. De kunne stille og roligt mærke på ham, han faldt tilbage til det gamle igen, og det ønskede de jo bestemt ikke. Mathias giver nu også selv udtryk for han gerne vil have en behandling: ”Jeg begynder at mærke det stress igen i skolen” – det er også det han siger til mig da de kommer igen. Det gør mig så glad at høre ham sige det, og fornemme han nu selv forbinder mig med, at jeg kan afhjælpe ham med hans udfordringer. Mathias kommer nu fast og får en behandling ca. hver 6 uge.

Linda har også undervejs fået tre behandlinger, og udtrykker hun har fået meget mere ro på, mindre stressfølelse, og der er længere imellem de dage, hvor hun bare har lyst til at lukke døren for det hele og gemme sig. Bedre humør og mere overskud. Det har hendes kæreste også tydeligt bemærket J

Dette er virkeligt for mig et eventyr, der som andre eventyrer ender lykkeligt. Det har givet mig en erfaring, men også en stor glæde og værdi i mit liv og arbejde.

Takker Linda og Mathias mange gange, for at ville være med til ”projektet” samt den tillid de har vist mig hele vejen. Takker for, at må bruge deres historie på min hjemmeside, så andre kan se hvilke muligheder vi har, og hvad jeg kan tilbyde.